FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de binnenstad van Doetinchem. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Via de locatievinder vind je moeiteloos de weg in de binnenstad van Doetinchem. Hier vind je alle winkels en horecagelegenheden in Lekker. Doeinchem. 

De winkels is de binnenstad mogen elke zondag hun deuren voor je openen. Vooral de ketens (veelal in de Hamburgerstraat) zijn elke zondag geopend.

Op de laatste zondag van de maand zijn nagenoeg alle winkels in het centrum geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en vinden er (kleinschalige) publieksactiviteiten plaats. Meer over openingsdagen en -tijden vind je hier

Iedere zondag kun je gratis parkeren in Doetinchem. In de P-garages kun je uitsluitend op de laatste zondag van de maand, tussen 10.00 - 18.00 uur, gratis parkeren.

De winkels in het centrum van Doetinchem hanteren doorgaans de volgende openingstijden:

Maandag 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag t/m donderdag 09:30 - 18:00 uur
Woensdag 09:30 - 18:00 uur
Donderdag 09:30 - 18:00 uur
Vrijdag 09:30 - 21:00 uur
Zaterdag 09:30 - 17:00 uur
Zondag 12:00 - 17:00 uur*

*Lees hier meer over actuele openingsmomenten en -tijden op zondagen of kijk op de (online) kanalen van de winkels.

Tijdens de nationale feestdagen worden er bijzondere openingstijden gehanteerd.  Kijk hier voor meer informatie.

Kom je met de auto naar Doetinchem? Er zijn verschillende parkeergarages, parkeerterreinen en parkeerplaatsen in en rondom het centrum. De binnenstad van Doetinchem is goed met de auto te bereiken.

Volg de P-route op de borden vanaf de toegangswegen naar het centrum. Ongeacht van welke kant je Doetinchem binnenrijdt, je komt dan vanzelf op de wegen die leiden naar de parkeergarages en -gelegenheden in de binnenstad. Kijk hier voor meer informatie.

 

Doetinchem is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dus of je nu met de trein of de bus een bezoek aan de binnenstad wilt brengen, door de vele bustrajecten en een treinstation op loopafstand is het centrum prima te bereiken. Kijk hier voor meer informatie over het openbaar vervoer in Doetinchem.

De markt in Doetinchem is een begrip in de wijde omgeving. Naast de grote markt op dinsdagmorgen op het marktplein voor het stadhuis  is op zaterdagen een kleinere markt op dezelfde locatie. 

Dinsdagmarkt: wekelijks van 9.00 tot 13.00 uur
Zaterdagmarkt: wekelijks van 9.00 tot 17.00 uur

Klik hier voor meer informatie over de weekmarkt.

In onze binnenstad zijn er verschillende (alternatief) openbare toiletvoorzieningen. O.a. bij de parkeerplaats Varkensweide.

Daarnaast bieden veel ondernemers ook de mogelijkheid om (gratis) van hun toiletten gebruik te maken. Deze ondernemers zijn te herkennen aan een blauwe toiletsticker op de voorgevel van de winkel of horecagelegenheid. 

Klik hier voor alle locaties met (alternatief) openbare toiletten en rolstoeltoegankelijke toiletten.

Doetinchem biedt gratis WiFi voor alle bezoekers van de binnenstad. De WIFI is te vinden onder de naam: Free City WiFi en biedt dekking in het gehele winkelgebied (het EI).

EVENEMENTEN

Zó veel te beleven en altijd iets te doen!

UIT Agenda

Uitgaan

Borrelen, eten en stappen. Lekker avondje uit in Doetinchem!

Overzicht horeca