Nieuws

BAX IJSBAAN 6 WEKEN LANG HET MAGISCH MIDDELPUNT VAN DOETINCHEM

15 november 2022

Deze winter is de BAX ijsbaan het magische middelpunt van de binnenstad van Doetinchem. Prominent aanwezig op het Simonsplein, met dit jaar als primeur: een fantastisch rondje om de kerk.

SFEERVERLICHTING BRANDT OOK IN DOETINCHEMS CENTRUM MINDER LANG

01 november 2022

De sfeerverlichting in het centrum van Doetinchem brandt weer. Maar anders dan in voorgaande jaren, zullen zowel de brandperiode als de brandtijd per dag worden verkort.

SPOOKTACULAIRE HALLOWEENACTIVITEITEN IN DOETINCHEMSE BIEB

29 september 2022

Op vrijdag 28 oktober organiseert Binnenstadbedrijf Doetinchem, in samenwerking met Jongeren Centrum en Bibliotheek West-Achterhoek, speciaal voor kinderen een Halloweenavond met allerlei spooktaculaire activiteiten. 

KUNSTWERKEN ‘DEERNTJE TRUUS’, ‘GUUS’ EN ‘FRAGILE’ IN DE VERKOOP

20 september 2022

De olifanten kunstwerken ‘Deerntje Truus’, ‘Guus’ en ‘Fragile’ uit Elephant Parade Doetinchem zijn te koop.

MODESHOWS IN DOETINCHEMSE BINNENSTAD OP LAATSTE ZONDAG VAN SEPTEMBER

15 september 2022

Op de laatste zondag van september kun je elkaar komen ontmoeten tijdens de modeshows in de binnenstad van Doetinchem. De ondernemers in Lekker. Doetinchem willen je dolgraag laten kennis maken met hun najaarscollectie en je inspireren met de laatste modetrends.

‘VAN DE ACHTERHOEK’-WINKEL OPENT IN DOETINCHEMSE BINNENSTAD

07 juli 2022

Vanaf vrijdag 15 juli opent de tijdelijke winkel ‘Van de Achterhoek’ in de binnenstad van Doetinchem.

VANAF 9 JULI RIJDT LEKKER. DOETINCHEM HOP-ON HOP-OFF SHUTTLE WEER

30 juni 2022

Vanaf zaterdag 9 juli rijdt de Lekker. Doetinchem Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad van Doetinchem.

TEKENWEDSTRIJD VOOR KIDS TIJDENS ELEPHANT PARADE DOETINCHEM

15 juni 2022

Op 1 juli strijkt Elephant Parade neer in de binnenstad van Doetinchem. Om de 28 olifanten kunstwerken - in het formaat van een baby-olifant – feestelijk te onthalen staat het openingsweekend vol van de activiteiten voor jong en oud.

LIVING STATUES IN DOETINCHEMSE BINNENSTAD

25 mei 2022

Op 26 juni kunnen bezoekers aan de binnenstad zich laten verrassen, verbazen en verwonderen tijdens het Living Statues Doetinchem.

INTERNATIONALE ELEPHANT PARADE REIST DEZE ZOMER DOOR DOETINCHEMSE BINNENSTAD

10 mei 2022

Deze zomer zal de binnenstad van Doetinchem worden opgevrolijkt met 28 olifanten kunstwerken van Elephant Parade. Na steden als Londen, Milaan, Amsterdam, Rio de Janeiro en Dubai kan ook Doetinchem zich scharen in het rijtje van (inter)nationale steden die het gastheerschap van dit evenement verzorgen.

EXPO VAN MODELBOUW VLIEG- EN VOERTUIGEN UIT WOII

04 mei 2022

In navolging van het succes van de Lego Technic© expositie worden in de Catharinastraat 8 vanaf deze week modelbouwvoer- en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld.

BINNENSTAD DOETINCHEM KRIJGT NIEUWE STRAAT VOOR EEN DAG: ‘HET GROENE STRAATJE’

28 april 2022

Volgende week wordt een nieuw straatje geopend in de binnenstad van Doetinchem: In het hart van het centrum, op het Simonsplein vind je op Bevrijdingsdag namelijk ‘Het Groene Straatje’.

Terug naar toen: Het ontstaan van de Kindervrijmarkt

24 april 2022

De kindervrijmarkt in Doetinchem is een fenomeen in de Achterhoek. Al ruim 30 jaar nemen de kleinste bewoners van onze gemeente op de verjaardagen van onze vorsten de binnenstad over. 

Deelnemers gevraagd voor open Vrijheidspodium

31 maart 2022

Vanaf 22 april staat twee maanden lang het Vrijheidspodium in de Doetinchemse binnenstad. Dit open podium wordt gedurende de periode betreden door Achterhoekers met uiteenlopende shows en acts over vrijheid.

PROGRAMMA ORANJEFEESTEN 2022 Doetinchem

24 maart 2022

Na twee jaar zijn wij blij dat we weer volwaardige Oranjefeesten kunnen organiseren in Lekker. Doetinchem! En dit jaar wordt het feest in de binnenstad van Doetinchem grootser dan ooit: Met maar liefst tien podia op verschillende locaties is het door de hele binnenstad één groot feest.

EVENEMENTENKALENDER 2022

23 maart 2022

Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio. Want in onze compacte binnenstad kun je niet alleen uitgebreid winkelen en genieten van het grootste horeca-aanbod van de Achterhoek. Doetinchem barst ook nog eens van de mooie evenementen!

(HER)ONTDEK DE BINNENSTAD

23 februari 2022

Laat je inspireren door deze 'ontmoetingsplekken' die je verwijzen naar alle populaire plekken en verborgen parels in ons centrum. Bewoners leren hun stad (opnieuw) kennen en bezoekers vinden hier alle highlights van de Doetinchemse binnenstad.

LICHTPROJECT ‘DOETINCHEM VERBINDT’ BRENGT NATUUR NAAR DE BINNENSTAD

24 december 2021

Deze wintermaanden wordt het centrum van Doetinchem op verschillende locaties magisch verlicht. Hiermee brengen Binnenstadbedrijf Doetinchem en het Stadsmuseum een eerbetoon aan de natuur in de regio Achterhoek, en wel in de Doetinchemse binnenstad. Met het gezamenlijke lichtproject ‘Doetinchem VerbindT’ vragen zij aandacht voor de natuurlijke schoonheid van de regio en de onderlinge verbondenheid in tijden van verdeeldheid.

LEGO TECHNIC EXPO IN LEKKER. DOETINCHEM

28 november 2021

Geen tentoonstelling in een museum, maar een expositie in een leegstaand winkelpand middenin het centrum. Vanaf zondag 28 november tot en met 27 februari 2022 kun jij Jan Finkenflügels Lego Technic© expositie bezoeken in de Doetinchemse binnenstad. De tijdelijke expo bestaat uit de mooiste, grootste en meest bijzondere exemplaren uit de verzameling van Jan Finkenflügel uit Gendringen.

MUURSCHILDERING ANNE REINTJES

11 augustus 2021

Het Stadsmuseum en het Binnenstadbedrijf Doetinchem slaan opnieuw de handen ineen. Kunstenaar Rosalie de Graaf (Roosart) heeft de eerste van vier Street art muurschilderingen in de binnenstad van Doetinchem over bijzondere Doetinchemmers afgerond.

DOETINCHEM VOL 3D ONTMOETINGSPLEKKEN TIJDENS WORLD STREET PAINTING ACHTERHOEK

08 juli 2021

ELKAAR WEER ‘ONTMOETEN’ IN 3D STRAATKUNST. Van 11 t/m 14 augustus kun je de kunstenaars live aan het werk zien. Vanaf 15 augustus start de straatexpositie en kun jij je laten fotograferen in een ware illusie.

LKKR HOP-ON HOP-OFF SHUTTLE

07 juli 2021

Vanaf woensdag 7 juli rijdt de LKKR Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad van Doetinchem.

LEERLINGEN MAKEN BINNENSTAD GROEN EN LATEN DOETINCHEM BLOEIEN

11 mei 2021

De Achterhoek staat in bloei. Letterlijk groeien de bloemen op de velden, de gewassen op de akkers en de bomen in de bossen. Maar ook de aantrekkingskracht van de regio op het gebied van wonen, werken en recreëren groeit vol op. Het Binnenstadbedrijf van groeigemeente Doetinchem maakt dit vanaf 11 mei samen met de leerlingen van het Zone College zichtbaar in het centrum van de stad. Vanaf dinsdag is de binnenstad zes weken lang verfraaid met 100 beplante kruiwagens vol kleurige bloeiers.

EVENEMENTEN

Zó veel te beleven en altijd iets te doen!

UIT Agenda

Uitgaan

Borrelen, eten en stappen. Lekker avondje uit in Doetinchem!

Overzicht horeca

Uitgaan

Borrelen, eten en stappen. Lekker avondje uit in Doetinchem!

Overzicht horeca

Winkelen

Boektiekjes, ketens en speciaalzaken. Lekker. shoppen in Doetinchem!

Overzicht winkels

EVENEMENTEN

Zó veel te beleven en altijd iets te doen!

UIT Agenda

Uitgaan

Borrelen, eten en stappen. Lekker avondje uit in Doetinchem!

Overzicht horeca

Winkelen

Boektiekjes, ketens en speciaalzaken. Lekker. shoppen in Doetinchem!

Overzicht winkels

Parkeren

Op deze plekken in het centrum kun je voordelig parkeren. 

Parkeerlocaties

Evenementen

Zó veel te beleven en altijd iets te doen!

UIT Agenda

Winkelen

Boektiekjes, ketens en speciaalzaken. Lekker shoppen in Doetinchem!

Overzicht winkels