UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Kinderboekenfestival Doetinchem

Duik in de wereld van verhalen tijdens ons Kinderboekenfestival, een evenement dat draait om de kern van lezen: de beleving van een goed verhaal. We willen alle kinderen in Doetinchem kennis laten maken met boeken en ze motiveren om zelf te lezen.

Het festival biedt diverse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar, van ontmoetingen met schrijvers tot theatervoorstellingen, poppenkast, Meet & Greets, filmvoorstellingen en workshops zoals schrijven, illustreren, gamen, toneelspelen en yoga.

Bij ons festival staat diversiteit en inclusiviteit centraal. Ieder kind telt mee, ongeacht achtergrond of leeftijd.

Om het evenement voor iedereen toegankelijk te maken, streven we naar kosteloze deelname. We zijn afhankelijk van subsidie en sponsoring. De Gemeente Doetinchem ondersteunt ons positief en draagt bij met co-financiering. Ook nodigen we lokale bedrijven uit om financiële of praktische steun te bieden. Als u wilt bijdragen, laat het ons weten via een berichtje.

Laten we samen de magie van lezen verspreiden en de deuren openen naar avontuur voor elk kind in Doetinchem.