UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Carnavalsoptocht

Begindatum 10-02-2024
Begintijd 11:41
Eindtijd 

Carnaval 2024 wordt weer een groot feest in Leutekum! Van optochten tot prinsen en feesten, in Doetinchem wordt er ieder jaar weer flink uitgepakt. Ook dit jaar staan er tijdens carnaval te gekke activiteiten op de planning. Een carnavalsoptocht kan hierbij natuurlijk niet onderbreken. 

Op zaterdag 10 februari zal de Grote Leutekumse Optocht weer door de stad trekken. Met bijna 100 startnummers, dik 1400 deelnemers en tienduizenden toeschouwers vormt de optocht een fantastische start van carnaval. De wagenbouwers hebben er maanden vrije tijd voor over om indruk te maken op het publiek met hun wagens.  

Dit jaar gaat de carnavalsoptocht van start bij de Bevrijdingstraat om 11.41. Vervolgens loopt het een route van ongeveer 3,5 km. De verwachting is dat de kop van de groep rond 13:00 uur het Simonsplein op zal rijden. De optocht eindigt bij de Wijnbergseweg.