UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Halloweenactiviteiten

Begindatum

25-10-2024

Begintijd

17.30 uur

Einddatum 27-10-2024

Eindtijd

 17.00 uur

In het laatste weekend van oktober is het Halloween in Lekker. Doetinchem. We toveren het Simonsplein om tot Halloweenplein en organiseren allerlei activiteiten in de binnenstad. 

25 oktober: Halloweenavond met spooktaculaire activiteiten 
Op vrijdag 25 oktober organiseert Lekker. Doetinchem, in samenwerking met JC Doetinchem en Bibliotheek West-Achterhoek, speciaal voor kinderen een Halloweenavond. Tijdens de Halloweenavond kunnen kinderen met hun ouders, opa's en oma, vriendjes en vriendinnetjes samen deelnemen aan allerlei spooktaculaire activiteiten in Bibliotheek West-Achterhoek in Doetinchem. Kinderen kunnen een lampion maken, geschminkt worden, er draait een griezelfilm, kun je op griezeltocht door de bieb en er worden griezelverhalen voorgelezen. 

Aansluitend is er voor alle kids en hun ouders en/of verzorgers de Halloween lampionoptocht door de binnenstad. Met hun zelfgemaakte lampions maken de kids een wandeling van circa 2 km langs griezelige 'Trick or Treat-stops' in het centrum van Doetinchem. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk op het Simonsplein en bouwen we een gezellige Halloween-feestje met dj's, heksen, spoken.

Inschrijven is verplicht, de aanmeld link wordt vanaf eind september hier vermeld.
 

Locatie: 
Bibliotheek West-Achterhoek, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem

Programma:

  • Van 17.30 tot 19.30 uur: Allerlei spooktaculaire activiteiten
  • Van 19.30 tot 20.00 uur: Lampionoptocht door de binnenstad met trick or treat-stops
  • Van 20.00 - 21.00 uur: Halloween-afterparty op het Simonsplein met muziek, springkussen en lachspiegels. 

Zaterdag 26 oktober: Halloween-speeltuin op een griezelig Simonsplein
Op zaterdag zijn er van 12:00 tot 17:00 uur allerlei activiteiten in de binnenstad. Er staat een giga-groot luchtkussen voor de kids om op te klimmen, klauteren en te springen. Trek de gekste bekken in de lachspiegels rondom de Catharinakerk of laat je zoon/ dochter een ritje in de draaimolen maken.

Zondag 27 oktober: Winkels geopend 
Ook op zondag staat de Halloween-speeltuin op het Simonsplein. En, net als op zaterdag, kun je lekkernijen halen bij de oliebollen- en/of churroskraam. 

De winkels in de binnenstad zijn ook nog eens geopend! Van 12.00 tot 17.00 uur kun je lekker shoppen, want nagenoeg alle winkels openen hun deuren op de laatste zondag van de maand.