UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Festival BuitenGewoon

Data

Datum

 6 juli 2024

Begintijd

13:00 uur

Eindtijd

17:00 uur

Locatie

Adres

Binnenstad Doetinchem

Postcode

7001 BM

Plaats

Doetinchem

Festival BuitenGewoon gaat door deze zomer!

Na een jaar zonder straattheater is er goed nieuws voor liefhebbers van het BuitenGewoon Festival. Op zaterdag 6 juli zijn er weer fantastische acts te zien in en om het centrum van Doetinchem.

Het thema is dit jaar: “Balanceren op hoog niveau. Ook het rode mannetje bekend uit 2018 is de komende maanden weer actief in de binnenstad om iedereen op de hoogte te houden van het hoe, wat en wanneer van het festival.

Samen met alle vrijwilligers en programmeur Frens te Kiefte is het gelukt om een kleurrijk programma voor de bezoekers van onze mooie stad Doetinchem in elkaar te zetten. De programmering is zo samengesteld dat het voor een breed publiek aantrekkelijk is. Er komen acts uit zowel het binnen- als het buitenland met theater, dans en muziek.De voorstellingen variëren van acrobatiek op ‘hoog niveau’ tot acts lager bij de grond. Zoals altijd kaarten sommige voorstellingen ook een maatschappelijk thema aan, alle acts vinden plaats in de buitenlucht.

Een paar tipjes van de sluier lichten we alvast voor jullie op:

Kom je verbazen over de Gillende Keukenprins!

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het
Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar; De Pannenkoek.

Maar schrik niet van de gigantische beesten
Men denkt dat ze uitgestorven zijn, maar toch keren de grootste beesten die ooit op aarde rondliepen terug naar de eenentwintigste eeuw. Met een oorverdovend gebrul stormen deze Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel om hun honger te stillen. Mensen springen snel opzij omdat ze nog nooit zulke gigantische beesten hebben gezien.

Er klinkt een brede zucht van verlichting als de Saurussen planten beginnen te eten. Ah vegetariërs!
De voorstellingen zullen plaatsvinden op verschillende locaties in de binnenstad van Doetinchem en zijn gratis toegankelijk. Zet 6 juli vast in je agenda en houd de kranten en social media in de gaten (Facebook en Instagram). Kijk voor meer informatie en meer voorstellingen op www.festivalbuitengewoon.nl