UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Festival Achterland

Data

Datum

16 t/m 20 mei 2024

Begintijd

16:00

Eindtijd

00:00

Locatie

Adres

de Bleek

Postcode

7006 AH

Plaats

Doetinchem

Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem!

4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 17mei tot en met maandag 20 mei vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem. Dit alles gedragen door het beste team vrijwilligers van Nederland, Team Achterland!

Vrijdag 17mei is het festivalterrein van 8:30 tot 14:00 exclusief gereserveerd voor de bovenbouwers van het basisonderwijs in Doetinchem en omstreken. Jonge mensen maken op een inter- en actieve wijze kennis met cultuur. Een korte kennismaking op een festivalveld, die ze niet snel zullen vergeten! Het rondje cultuur is mogelijk gemaakt door het Fonds Spaarbank Doetinchem.

Daarna barst het festival voor iedereen los! De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 17 mei om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste, ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken van Doetinchem staan gewoon bij elkaar op het festivalterrein!

Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, workshops, inspirerende ‘Streeckgenoten’ en nog heel veel meer.

Het Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- & theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.

Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland!

Tot dan!