UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Programma Koningsnacht

Data

Datum

26 april 2024

Begintijd

20:00 uur

Eindtijd

00:30 uur

Locatie

Adres

Binnenstad Doetinchem

Postcode

7001 BX

Plaats

Doetinchem

De feestelijke Oranjefeesten starten op woensdag 26 april met We Are Royals Festival en de verschillende muziekpodia in het centrum. Bekijk hieronder alle activiteiten:

  • Podium De Grutstraat

Al jaren is het gezellig in de Grutstraat op de avond voor Koningsdag. Ook dit jaar zorgt Muziekcafé Merleyn er vanaf 20.00 uur voor dat jij je, al dansend en met een drankje in je hand, door de Grutstraat beweegt.

Koningsnacht: 20.00 – 00.00 uur – Grutstraat Catharina kerk

  • Podium  einde Grutstraat

Een aantal horeca bedrijven slaan de handen weer ineen. Toffe DJ’s en de gezelligste plek op 26 april is het aan het eind van de Grutstraat. Om vast langzaam in de stemming met een lekker diner vooraf. Vanaf 20 uur gaat de sfeerverlichting buiten aan en begint DJ Barry met draaien. Alle zaken hebben een gezellige buitenbar waar je heerlijke verfrissende drankjes kan halen. Het wordt daar weer ouderwets gezellig. Oude tijden herleven en kom oude bekenden tegen.

Koningsnacht: 20.00 – 00.00 uur – Grutstraat

  • Podium Joop Sarsplein

Ook wordt er geprogrammeerd op Koningsnacht op het Joop Sarsplein en wordt het ook daar een gezellig  feest!

Koningsnacht: 20.00 – 00.00 uur - Simonsplein

  • Podium Simonsplein

Ook wordt er weer geprogrammeerd op Koningsnacht op het Simonsplein en gaat er een mooi feest van maken!

Koningsnacht: 20.00 – 00.00 uur - Simonsplein

  • Vooravond Koningsdagconcert

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar weer het vooravondconcert van Mooi Koor Man plaats in Schouwburg Amphion. De avond kan gezien worden als de officiële start van Koningsdag in Doetinchem. Muziekvereniging De Vriendschap verzorgt al jaren de muziek en Mooi Koor Man zingt sinds 2012 het hoogste lied tijdens het populaire concert. De samenzang met orkest, koor en het altijd enthousiaste publiek is een vast onderdeel van het programma. De kleine zaal van Amphion zit hopelijk ook dit jaar weer tot de nok toe vol.

Koningsnacht 19.30 – 21.30 uur – Schouwburg Amphion

  • We Are Royals Festival 2024

We Are Royals Festival: net als afgelopen jaar vindt op 26 en 27 april We Are Royals Festival plaats. Organisator Club 22-24 roept feestgangers op om te proosten op de verjaardag van onze Koning. MBekijk de volledige line-up en bestel jouw tickets via https://weareroyalsfestival.nl/

Koningsnacht: 19.00 – 0.30 uur -