UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Kindervrijmarkt

Data

Datum

27 april 2024

Begintijd

09:00 uur

Eindtijd

14:00 uur

Locatie

Adres

Binnenstad Doetinchem

Postcode

7001 BM

Plaats

Doetinchem

Traditiegetrouw wordt de Doetinchemse binnenstad op Koningsdag overgenomen door de jongere generaties. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends liggen de kleedjes vol met spulletjes die het hele jaar verzameld zijn op zolder en vertonen kids hun muzikale talenten als echte straatartiesten.

Tot circa 14.00 uur kunnen kinderen (onder begeleiding van een ouder/ verzorger) hun spulletjes, die zij gedurende het jaar verzameld hebben, verkopen. Verspreid over circa 700 plaatsen in de binnenstad struin je door de Boliestraat, Adelaarsstraat, Hooge Molenstraat, Hamburgerstraat, Raadhuisstraat, Nieuwstad, Synagogestraat, Heezenpoort, Dr. Huber Noodtstraat, de Heezenstraatjes, De Veentjes, Schouwburg- en Catharinaplein. Commerciële verkoop is niet toegestaan, want het draait tijdens de vrijmarkt op Koningsdag om de jongste bewoners van onze gemeente.

Voorverkoop tickets Kindervrijmarkt 2024

Op 13 april om 09.00 uur start de voorverkoop van de plaatsen voor de Kindervrijmarkt. Het is uitsluitend online mogelijk om kaarten te reserveren via deze link. De kaarten worden voor € 6,- per plek verkocht. Via dit online ticketsysteem zie je direct de beschikbare plekken en kun jij jouw favoriete verkoopplaats reserveren. Na betaling ontvang je per mail jouw ticket(s) met daarop de gereserveerde plek. Heb je een kaartje voor een verkoopplekje weten te bemachtigen, op Koningsdag kun je vanaf 08.30 uur jouw spulletjes uitstallen. Alle voorschriften en veiligheidsregels vind je hier.  

Foodtrucks en feest voor de kids

Ook voor de kids zonder verkoopplekje is er genoeg te doen in de binnenstad: Er staan een draai- en zweefmolen op het Simonsplein en ze kunnen geschminkt worden. Daarnaast staan er door de gehele stad gezellige food-kraampjes: Van suikerspin tot churros, foodtrucks met loempia’s, pannenkoeken, poffertjes en versgebakken hamburgers.

Winkels geopend

(fun)Shoppers kunnen hun hart ophalen op Koningsdag in Lekker. Doetinchem. De binnenstad telt een uitgebreid aanbod aan winkels die op deze feestdag hun deuren openen. Voor fashionista’s zijn de Hamburgerstraat (veelal ketens) en de Boliestraat (exclusieve winkels van kleine zelfstandigen) de hotspots. Liefhebbers van (food)speciaalzaken moeten in de Heezenstraatjes zijn. Maar duik ook zeker eens de andere (aanloop)straten in en laat je verrassen door de gezellige pleintjes als het Catharinaplein, Waterstraatplein of de Nieuwstad. Ook dit jaar trekken bezoekers en bewoners uit de gehele regio naar de Doetinchemse binnenstad om tijdens deze feestelijkheden de Doetinchemse gastvrijheid te ervaren.

Koningsdag: 09.30 – 17.00 uur - hele binnenstad