UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Sinterklaasintocht Doetinchem 2024

Data

Datum 16 nov 2024
Begintijd 13:30
Eindtijd 17:00

Locatie

Adres de Bleek - Marktplein
Postcode 7006AH
Plaats Doetinchem

SINTERKLAASINTOCHT DOETINCHEM 2024

Op zaterdag 16 november is het zover. Dan komt de Sint weer met alle Pieten aan op de Bleek in Doetinchem.

Dit jaar wordt wederom een mooi feest georganiseerd rondom de komst van de Sint. Met DJ Piet, Warboel en burgemeester Boumans die voor een warm onthaal zorgen. Daarnaast zullen de studenten van ROC Graafschap College, samen met docenten, hun uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. En natuurlijk heeft Sinterklaas al z'n danspieten weer meegenomen!

Omstreeks 14.00 uur komt Sinterklaas per boot aan en daar wordt hij ontvangen door burgemeester Boumans. Circa 14.30 uur start de optocht door de binnenstad. Rond 15.00 uur wordt de Goedheiligman onthaalt op het bordes van het Stadhuis aan het Marktplein met een optreden van Warboel. Waarna Sinterklaas met de 150 Pieten en aanwezige kids geniet van een muzikaal Sinterklaasfeest op het Marktplein. 

Aansluitend maken Pieten er in de verschillende winkelstraten van Doetinchem één groot Sinterklaasfeest van. De beste pieten zijn namelijk meegekomen naar Doetinchem en laten hun leukste jongleer-, spel-, bal-, pakjes-, schmink-, steltloop-, en balanceerkunsten zien. Zij blijven spelen tot het donker begint te worden.