Kabouters zoeken in de binnenstad

Data

Begindatum 14 jul 2021
Begintijd 12:00
Einddatum 30 dec 2022
Eindtijd 17:00

Locatie

Adres Burgemeester van Nispenstraat 2
Postcode 7001BS
Plaats Doetinchem

Kabouters zoeken in de binnenstad

Kabouters waren er in Doetinchem al heel lang! Alleen wist bijna niemand het nog. Ze waren er al voordat de meesten van ons er waren. Ze hebben de stad zien veranderen en mensen zien komen en helaas ook gaan. Het wordt tijd dat de Doetinchemse kabouters zich laten zien en sinds een aantal weken doen ze dat ook.

Om de kabouters te zoeken zijn een tweetal wandelroutes van circa 2 kilometer uitgestippeld. Eén route loopt door de binnenstad van Doetinchem, waarbij je op zoek gaat naar alle kaboutervoordeurtjes. Je kunt deze kaboutervoordeurtjes vinden in de etalages van de winkels, aan plantenbakken, gevels of ergens anders in de openbare ruimte waar zij verstopt zijn. Met de tweede kabouterroute wandel je door de bossen rondom Kasteel Slangenburg. Want ook in het buitengebied voelen kabouters zich opperbest. Beide routes vind je in een speciaal verhalenboekje. Naast de routes worden hierin ook korte verhalen verteld over de binnenstad, de historie van Doetinchem en Kasteel Slangenburg.

Joske Elsinghorst bedacht een concept om haar grote ideaal te verwezenlijken: Kabouters tot leven laten komen in het huidige straatbeeld. Kabouters die verhalen vertellen van vroeger en nu, voor de kinderen. Zodat hun fantasie geprikkeld wordt, ze iets leren over de stad/ waar ze zelf wonen én ze buiten zijn. De Doetinchemse grafisch vormgever Heidi Kraan heeft alle kabouterillustraties verzorgt van de Doetinchemse kabouters.

Verkooppunten

Het kabouterboekje is voor € 5,00 te koop bij de VVV Doetinchem in de Burgemeester van Nispenstraat 2, Meester Mokka in de Boliestraat 23, Simons to go in de Hamburgerstraat 8 en Eetwinkel van Mien in Grutstraat 49 in de binnenstad. Ook bij Heerlijckheid Slangenburg is het boekje te koop.