Elephant Parade Doetinchem

Elephant Parade Doetinchem

Deze zomer zal de binnenstad van Doetinchem worden opgevrolijkt met 28 olifanten kunstwerken van Elephant Parade. Na steden als Londen, Milaan, Amsterdam, Rio de Janeiro en Dubai kan ook Doetinchem zich scharen in het rijtje van (inter)nationale steden die het gastheerschap van dit evenement verzorgen. De reizende kudde strijkt namelijk van 1 tot en met 31 juli neer in het Doetinchemse centrum en bestaat uit kleurrijke olifantenbeelden - in het formaat van een baby-olifant – gemaakt door lokale en internationale artiesten.

Parade van 28 olifanten inclusief unieke 'Deerntje Truus', 'Guus' & 'Fragile' by RoosArt

De Elephant Parade Doetinchem bestaat uit een kudde van 28 kunstobjecten van circa 1,5 meter bij 1,5 meter, die gedurende een periode van vier weken geëxposeerd worden in de binnenstad van Doetinchem. Naast 25 bestaande kunstwerken uit de collectie van de Elephant Pararde worden er drie olifanten speciaal voor Doetinchem ontworpen: een Achterhoekse olifant genaamd ‘Deerntje Truus’, een Doetinchemse variant genaamd ‘Guus’ en lokale kunstenares Rosalie de Graaf (RoosArt) heeft een authentiek ontwerp gemaakt: Fragile.

Wandel langs alle olifanten van de Elephant Parade Doetinchem
Nadat alle olifanten verspreid waren over het centrum, heeft de kudde zich weer verzameld en staan ze rondom de Catharinakerk opgesteld op het Simonsplein t/m 31 juli. 

Verkoop miniatuur Deerntje Truus en Guus

In samenwerking met Trots op Achterhoek, voetbalclub De Graafschap en Elver is een pop-upsstore geopend. Deze 'Van de Achterhoek-winkel' heeft als voornaamste doel om bezoekers informatie te verstrekken over onze stad, de regio en hen te laten kennismaken met alles waar we trots op zijn in de Achterhoek. In de winkel worden daarom unieke Achterhoekse producten verkocht uit de collectie van Trots op de Achterhoek, producten waar Achterhoekers trots op zijn, zoals de (miniatuur) olifanten replica’s van Deerntje Truus en Guus en producten die typerend zijn voor de regio, zoals de merchandise van Betaald Voetbalvereniging De Graafschap. 

Op 31 juli 2022 vertrekken de olifanten uit Elephant Parade Doetinchem uit de binnenstad om verder de wereld rond te trekken. Deerntje Truus, Guus en Fragile blijven nog even lekker in Doetinchem. Eind van het jaar gaan de drie dedicated olifanten onder de hamer.

Olifanten in Elephant Parade Doetinchem

Filter

Deerntje Truus
Bekijken  
Alluring Lotus
Bekijken  
Beau Belle
Bekijken  
Blue Belle
Bekijken  
Delft Ware: Handled with care
Bekijken  
Elephant By Mika
Bekijken  
Elephantastic Flight
Bekijken  
For my sweet love (kiss me)
Bekijken  
From Holland with love
Bekijken  
Golden Clover
Bekijken  
Mrs. Manhattan
Bekijken  
Mrs. Stripey
Bekijken  
Original Dutch Wafflephant
Bekijken  
Peeping Blue One
Bekijken  
Peony Lover
Bekijken  
The Chics of Dumbo
Bekijken  
The Wild Fairy
Bekijken  
We Love Mosha
Bekijken  

Filter