UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Flor de Tilo en bewegend licht bij Catharina’s Winter

Zaterdag 24 februari
Locatie: Catharinakerk
Aanvang: 21:00 uur
Entreeprijs is € 15,00 
Kaarten te bestellen via https://www.Amphion.nl

Dit belooft een bijzonder concert te worden. In een dynamisch verlichte Catharinakerk in Doetinchem bespeelt Elske te Lindert het orgel en Johan van der Linden zal te horen zijn op saxofoon. Onder de naam Flor de Tilo spelen ze werken van Johann Sebastian Bach. De kerk zelf is op dat moment dynamisch uitgelicht. U zit daar letterlijk tussen de grote lichtkunstwerken van de expositie Catharina’s Winter. Een unieke gelegenheid dus, waarbij muziek en licht zorgen voor een bijzondere sfeer.

Elske te Lindert (orgel en sopraan) en Johan van der Linden (saxofoon) leerden elkaar kennen in de muziek en voelden vanaf het eerste moment een sterke verbondenheid met elkaar. Samen musiceren, samen lesgeven, het ging allemaal vanaf het eerste moment met een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Het stel is heel gelukkig in de liefde en voelt een sterke behoefte om dit gevoel van harmonie ook via de muziek met de luisteraar te delen. Zo gauw beide musici samen zijn ontstaat er iets, in de muziek, en tussen mensen. Ze zetten samen de wereld in bloei. Daar ligt de oorsprong van de naam: beiden hebben een naam die komt van de lindeboom. En die boom staat volop in bloei! ‘Flor de Tilo’ betekent dan ook Lindebloesem.